НІБУЛОН додає потужності зернозберігання терміналу у Вознесенську

29 жовтня 2019, 10:24 1765

«НІБУЛОН» збільшує потужності зі зберігання сільгосппродукції філії «Вознесенська» Миколаївської області на майже 22 тис. т.

Як говориться у повідомленні компанії, на філії триває  будівництво додаткових зерносховищ з галереями, естакадами та допоміжними спорудами.

«Основними будівельними об»єктами, передбаченими проєктом, є 3 зерносховища ємністю по 7,3 тис. т кожне (близько 22 тис. т); завантажувальна естакада з ланцюговими транспортерами; підземна розвантажувальна транспортна галерея із стрічковими транспортерами; система аспірації з повітроводами та пилоочисним устаткуванням; системи дощової каналізації в складі дощоприймачів та каналізаційних мереж», — додали в «НІБУЛОНі».

Також зазначається, що додаткові ємності підприємства матимуть річну потужність з перевантаження зернових вантажів 64,5 тис. т.

«Разом з існуючим технологічним комплексом нові потужності створять єдину автоматизовану систему прийому, обробки та відвантаження зернових та олійних культур на водний та автомобільний транспорт. Після введення їх в експлуатацію загальна ємність складського зберігання філії становитиме близько 98 тис. т, а річний обсяг перевантажень збільшиться до 300 тис. т», — прогнозують в компанії.

Наразі вже виконано роботи з забиття паль під два з трьох зерносховищ. Закінчено влаштування фундаментів верхніх завантажувальних перехідних галерей та розпочато виготовлення фундаментів зерносховищ. Повністю готова підземна галерея, де скоро підрядники почнуть збирати транспортне обладнання.

Також уточнюється, що цього року перевантажувальний термінал ТОВ СП «НІБУЛОН» на Вознесенщині прийняв свій перший мільйон тонн сільгосппродукції.

Проєкт по збільшенню виробничих потужностей також включає будівництво додаткових ємностей на території філій «Новоодеська» (10 тис. тонн), «Кам«янка-Дніпровська» (16 тис. тонн),  «Хортиця» (16,5 тис. тонн)  та «Голопристанська» (20 тис. тонн).


Для довідки: основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє другою за величиною мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу.