На Вінничині в грудні відкриється завод з виробництва КАС

23 жовтня 2018, 12:23 5328

Агрохімічна компанія Grossdorf, другий за потужністю виробник добрив КАС в Україні, запустить виробництво у Вінницькій області.

Як говориться у повідомленні компанії, відкриття заводу поблизу міста Хмельник заплановане на середину грудня, таким чином клієнти підприємства зможуть отримати добриво вже до початку наступного сезону. Обсяг виробництва на новому заводі становитиме 70 тис. т на рік, обсяг зберігання — 3 тис. т.

«Ми відшукали майданчик, який нам підходив, та підготували його належним чином. Нині проводяться роботи з виготовлення обладнання для заводу, далі воно пройде випробування на основному виробництві, буде перевезене у Хмельник та змонтоване. Орієнтовно ці роботи займуть півтора-два місяці. Таким чином виробництво буде запущено до кінця 2018 року, й агровиробники цього регіону будуть забезпечені КАС вже у весняному сезоні 2019 року», — відзначив комерційний директор агрохімічної компанії Grossdorf Сергій Рубан.

У компанії підкреслюють, що протягом останнього року стратегія групи дещо змінилася. Якщо раніше акцент робився на залізничних перевезеннях, то зараз у компанії планують побудувати заводи в основних регіонах, де є значна потреба в добривах. Це вже третій завод, який група Grossdorf запустить цього року.

У 2019 році є наміри відкрити ще три підприємства з виготовлення КАС і два підприємства з виробництва компактованих добрив. Загальна потужність виробнича потужність групи в Україні до кінця 2019 року складатиме 700-800 тис. т рідких, і 200-250 тис. т компактованих добрив. Інтенсивна розбудова мережі заводів спричинена як планом розвитку групи компаній, так і бажанням убезпечити клієнтів від логістичних проблем під час активних закупівель і підготовки до посівних робіт.

«Ми розуміємо, що найближчі два роки ПАТ «Укрзалізниця» матиме проблеми по забезпеченню рухомого складу, новими цистернами та тепловозами. Законопроект про приватну тягу був провалений у Верховній Раді, то ж питання по реформуванню цього державного монополіста знову відкладено у часі. Аби забезпечити своїх клієнтів добривами, ми рухаємося у ті регіони, де ПАТ «Укрзалізниця» має складнощі з доставкою товару», — зазначив Сергій Рубан.

На сьогодні група компаній оперує парком в 150 цистерн для перевезення рідких добрив — найбільшою кількістю таких ємностей в Україні.

Компанія також вкладає кошти не лише в розширення виробництва, а й інвестує у розвиток технологій та обладнання, аби не залежати від зовнішніх постачальників.

«Усе програмне забезпечення, 99% устаткування і всі технології — є власною розробкою і виготовляється групою Grossdorf, ми самі будуємо наші заводи, і самі їх експлуатуємо. Окрім насосів, все устаткування — українського виробництва», — додає комерційний директор.

Також у групі компаній продовжують диверсифікувати канали постачання сировини. Переважно імпортують з Узбекистану, але є домовленості про регулярні постачання з Литви, Білорусі, Казахстану та пропрацьовають країни Близького Сходу, Африки та Туркменістан. 


Для довідки: агрохімічна компанія Grossdorf створена в 2016 році на основі поєднання українського і німецького досвіду роботи на агрохімічному ринку. Основними напрямками діяльності компанії є виробництво, імпорт, транспортування добрив, а також надання послуг із внесення безводного аміаку. Потужність виробництва рідких добрив КАС становить 480 тис т/рік. Частка компанії на ринку КАС складає 15%. Обсяг виробництва компактованих добрив близько 60 тис.т/рік. Основна спеціалізація компанії — постачання основних добрив для точного землеробства.