Молочних телят Агропродсервісу годуватиме іспанська «Кормомама»

14 березня 2019, 14:55 2081

ПАП «Агропродсервіс» встановило сучасну спеціалізовану автоматичну напувалку («Кормомаму»)  на відгодівельному комплексі що в Купчинцях Козівського району.

Завдяки устаткуванню добовий приріст телят становитиме до 1200 грам на добу, говориться у повідомленні компанії.

«Кормомама» дає можливість випоювати телят молоком за допомогою своєрідної соски (дійки). Молоко подають малими порціями і за чітко регламентованої температури. Стежать за процесом автонапувалки через комп«ютер. Таку техніку нині застосовують на багатьох європейських фермах», — зазначають в компанії.

В «Агропродсервісі» уточнили, що устаткування — іспанського виробництва. Монтаж, підготовку до роботи автонапувалки здійснював представник фірми-виробника.

«До речі, цей метод випоювання телят дуже поширений в Іспанії та Італії, країнах, які є лідерами з виробництва яловичини в Європі», — додали в компанії.

У «Агропродсервісі» планують забирати телят від корів на 10–14 день після народження. Це дасть змогу збільшити реалізацію товарного молока.

«Скуповуватимуть їх також у фермерів, а групове утримання, що також важливо, забезпечуватимуть на відгодівельному комплексі у Купчинцях. До речі, технічні можливості «Кормомами» такі, що одночасно можна буде випоювати до 120 телят», — говориться у повідомленні.

Після проведеного експерименту в «Агропродсервісі» переконалися в ефективності цієї технології і розраховують на те, що завдяки груповому утриманню телят та випоюванню замінником молока з цього устаткування, отримуватимуть приріст живої ваги у 1100–1200 грамів на добу. Водночас спеціалісти вивчатимуть замінники молока і від інших виробників, з різними пропорціями жиру та білка, аби досягати ще вагоміших результатів.


Для довідки: ТОВ «Агропродсервіс» займається рослинництвом, насінництвом, виробництвом комбікормів, племінним тваринництвом і птахівництвом, а також виробництвом паливних пелет. Виробничі потужності підприємства займають 10 районів, 9 з яких знаходяться в Тернопільській, одне в Івано-Франківській області.