LNZ Group влітку запустить нову агрохімічну лабораторію

24 квітня 2018, 09:37 4062

Нову сучасну агрохімічну лабораторію, яку добудовують на потужностях Лебединського насіннєвого заводу (LNZ Group), планують запустити в роботу вже влітку.

Як говориться у повідомленні компанії, сьогодні в Україні досить мало якісних агрохімічних лабораторій, тому такий крок — це ще одна сходинка на шляху до раціонального використання ресурсів та збільшення врожаїв.

«Завдяки такій лабораторії ми зможемо проводити аналіз основних елементів в ґрунті (визначати рівень PH, азоту, фосфору, калію та органічної речовини), тестувати якість добрив, які ми закуповуємо, проводити дослідження кормів та води. Це дасть нам змогу точно знати, на якому полі, яку кількість добрив потрібно вносити для отримання запланованого врожаю», — розказав науковий спеціаліст LNZ Group Анатолій Даценко.

Раніше LNZ Group замовляла подібні послуги в інших агрохімічних компаніях, тепер же зможе в будь-який момент робити всі аналізи на своїй базі та корегувати ситуацію залежно від тих чи інших змін, пояснюють в компанії.

За словами директора з аграрного виробництва компанії Романа Франчука, для лабораторії буде закуплено спеціальну техніку: всюдихідний автомобіль, на якому буде розташований грунтовідбірник. Також у планах і придбання приладу для проведення електрокондуктивності ґрунту.

«Завдяки цьому ми матимемо змогу завантажувати завдання для відбору зразків ґрунту із заданого поля (по зонах та по сітці). Електрокондуктивність ґрунту дасть змогу визначати типи ґрунтів, оскільки на одному полі їх може бути декілька, визначити глибину залягання плужної підошви, відсоток відносної вологи», — сказав він.

Спираючись на типи ґрунтів, спеціалісти зможуть давати різні норми добрив під ту чи іншу культуру, яка буде висіватись на полі.

«Для цього було придбано лійку для локаційного розкидання добрив та сівалки, обладнанні електроприводами, в які також завантажуються завдання на посів. Уже в цьому році будемо сіяти такими сівалками ділянки гібридизації для компанії Monsanto. Так, до поливної зони сівалка буде сіяти кукурудзу з меншою густотою, в поливній зоні норма висіву автоматично переключатиметься на загущену, а після поливної зони знову — на звичайну», — пояснив Роман Франчук.


Для довідки: LNZ Group — сучасна диверсифікована агропромислова компанія, що об'єднує 33 агрофірми в Черкаській та Сумській областях. Орендує 60 тис. га землі і забезпечує роботою 3 тис. працівників в сезон. LNZ Group входить до десятки компаній, що найбільш динамічно розвиваються в секторі насінництва.