Компанія Кищенці збільшить поголів’я ВРХ до 3,5 тис.

07 грудня 2017, 13:00 4242

ТОВ «Кищенці» (потужності молочного напрямку розташовані в с. Добра Маньківського району Черкаської області) збільшить поголів’я з 1,2 до 3,5 тисяч протягом 2-3 років.

Про це журналістам заявив директор ТОВ «Кищенці» Корнеліс Хузінха на церемонії нагородження «Аграрний Олімп».

«Ми зараз будуємо нові приміщення молочної ферми. Завершуємо будівництво доїльного залу, плануємо до Нового року відкрити. В планах — наростити поголів'я з 1,2 тисяч голів до 3,5 тисячі протягом 2-3 років», — заявив він.

Порода корів, яких тримає компанія, — голштин.

Нарощувати земельний банк компанія поки не планує. «Той, що у нас є — 16 тисяч га, — це вже багато. В Україні просто втратили зв'язок з реальністю — 100-200 тисяч га на компанію — це забагато. Головне — мати додану вартість виробництва, а не купу землі», — додав Хузінха.

Крім молочних ферм, компанія планує наростити виробництво овочів. Цього року в ТОВ «Кищенці» під цибулею, морквою, капустою було 400 га. «Наступного року компанія може збільшити площу до 500 га, наскільки вистачить води у ставках (овочі вирощуються на крапельному зрошенні. — Прим. ред.). Ми реалізуємо овочі в супермаркетах впродовж цілого року, маємо потужності для зберігання. Наприклад, потужності для збереження цибулі вміщують 10 тисяч тонн», — сказав Хузінха.

Під торговою маркою «Кищенці» овочі продаються в мережах «Фоззі», АТБ, «Велика Кишеня».


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua