ХТЗ відкрита кредитна лінія на 400 млн грн

23 серпня 2016, 14:07 1985

Група DCH Олександра Ярославського, з метою поповнення оборотного капіталу, відкрила «Харківському тракторному заводу» (ХТЗ) кредитну лінію на 400 млн грн.

Як повідомляється в прес-релізі DCH, перший транш ХТЗ отримав у розмірі 10 млн грн 12 серпня, ще 10 млн грн перераховано 19 серпня 2016 р. На даний момент інвестор повністю розрахувався з боргами по заробітній платі.

«Протягом більш ніж 4 місяців виробнича діяльність ХТЗ була повністю блокована. Підприємство не відвантажувало готову продукцію, не отримувало дохід від її реалізації, та, як наслідок, не виплачувало заробітну плату співробітникам у повному обсязі. На даний момент суд розблокував рахунки підприємства в ряді банків, інвестор отримав можливість погасити штучно створені чужі борги з зарплати й почати реалізовувати антикризовий план відродження виробництва», — говорить генеральний директор ХТЗ В'ячеслав Шевченко.

За його словами, згідно з концепцією фінансового оздоровлення ХТЗ наростить обсяги випуску продукції до 150 тракторів на місяць. Весь прибуток від реалізації буде направлятися на погашення боргів. Зокрема, планується протягом перших 12 місяців по відновленню виробничої діяльності погасити приблизно 100 млн грн кредиторської заборгованості, яку накопичило попереднє керівництво.

«Підприємство знаходиться в стадії виробничо-технологічної оптимізації, результатом якої стане адаптація Харківського транспортного заводу до сучасних умов ринку й вихід ХТЗ у статус лідера сільськогосподарського машинобудування в Україні й Європі», — резюмував В'ячеслав Шевченко.


Для довідки: Президент і власник групи DCH Олександр Ярославський двічі просив дозволу Антимонопольного комітету України (АМКУ) на концентрацію у вигляді придбання «Харківського тракторного заводу» (ХТЗ), однак АМКУ повернув усі його заяви без розгляду й дозвіл на придбання ХТЗ не надав.