Елеватори Держрезерву почали приймання зерна урожаю-2019

20 червня 2019, 11:44 2596

ДП «Куліндорівський КХП» Державного агентства резерву з 14 червня розпочало приймання зерна нового врожаю (ячменю та пшениці).

Про це йдеться у повідомленні Держрезерву.

«Для комфортних умов для сільгосптоваровиробників елеватор ДП «Куліндорівський КХП» переведений на роботу в цілодобовому режимі, що практично унеможливлює створення черг для вивантаження авто, кількість яких за добу сягає понад 100 одиниць. За 5 діб приймання зерна на елеватор підприємства на зберігання вже надійшло понад 7 тис. т зерна ячменю та пшениці, якщо такі темпи заготівлі збережуться до середини липня, то це дасть змогу прийняти на зберігання понад 50 тис. т ранніх зернових нового врожаю 2019 р.», — йдеться у повідомленні.  

Також зазначається, що усі підприємства агронапрямку Держрезерву повністю готові до приймання урожаю та нового заготівельного сезону 2019/2020 рр. За словами голови Держрезерву Вадима Мосійчука,  найближчим часом будуть оголошенні процедури на закупівлю зерна нового врожаю 2019 року по усіх агропідприємствах відомства.

До початку нового маркетингового сезону по усіх підприємствах було проведено організаційно-технічну підготовки технологічного обладнання, будівель та споруд.

На ДП «Златодар» до нового сезону встановили пасажирський ліфт на елеватор, відремонтували склади та обладнання, відремонтували зерносушарки та технологічне  обладнання, замінили транспортерні стрічки на складах, здійснили повірку лабораторного обладнання та приладів безпеки, вузлів обліку природного газу. Крім цього було проведено технічне обслуговування та повірку автомобільних вагів  та технічне обслуговування локомотива.

ДП «Хлібна база № 73»  до 2019 маркетингового року пройшло процес переходу на новий рівень — здатність на завантаження маршруту 54 вагони зерновози за дві доби із врахуванням особливостей  безперебійного приймання партій зерна.

На ДП «Охтирський КХП» проведена повна реконструкція зерносушарок для ефективнішого й економнішого сушіння зернових. Також для  збільшення кількості одночасного завантаження вагонів реконструйовано залізничне полотно на підприємстві.  


Для довідки: агропідприємства Держрезерву потужністю понад 1 млн тонн зберігання надають послуги з прийому, очищення, зберігання, сушіння та відвантаження ранніх і пізніх зернових; виробництва борошна і комбікормів, послуги з переробки зерна.