A'SPIK group до сезону запустить нову лінію транспортування

30 серпня 2019, 16:31 1647

A'SPIK group розпочне копку цукрових буряків за два тижні.

Про це йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

«Попри спекотну погоду, аграрні підприємства корпорації планують 10 вересня розпочати збір врожаю солодкого кореню. Цьогоріч під цукровий буряк, який є культурою стратегічного значення для корпорації, старокостянтинівські аграрії виділили земельні угіддя загальною площею майже 1300 га, ще 865 га коренеплід одержав з наділів компанії, що розташовуються у Рівненській області», — зазначають в компанії.

За словами керівника земельного напрямку A'SPIK group Анатолія Салашинського, стан посівів цукрових буряків на полях компанії загалом є нормальним. Однак спека вплинула на поширення церкоспорозу.

«Аномальна висока температура сприяла розвитку церкоспорозу, тому наділи, що заплановані до пізньої копки, ми додатково обробили фунгіцидом, аби зупинити поширення хвороби, адже недуг зменшує рівень цукристості коренів. Загалом фітосанітарний стан посівів не викликає особливого занепокоєння. Ранню копку цукрових буряків розпочнемо вже 10 вересня на площі у 450 га», — розповідає Анатолій Салашинський.

У компанії інформують, що для збору коренеплодів A'SPIK group використовуватиме власний парк техніки, а для транспортування кагатів до заводу залучатимуть сторонніх підрядників.

Також до 10 вересня на ТОВ «Старокостянтинівцукор» стане до ладу перша на Хмельниччині лінія сухого транспортування буряків, спорудження якої наразі вийшло на фінішну пряму. Сучасні технології, що ґрунтуються на новітньому європейському досвіді, значно підвищать екологічну безпечність виробничих процесів, адже суттєво зменшать забір води з місцевої річки Случ.