Alebor Group добудує 2 залізничні гілки до елеватора на Одещині

12 вересня 2018, 16:27 2605

Група компаній Alebor Group провела модернізацію трьох своїх хлібоприймальних підприємств — Христинівського, Вороновицького та Чесного.

Як говориться у повідомленні компанії, в минулому році керівництво ухвалило принципове рішення про розвиток усіх без винятку підприємств. Була розроблена широка інвестиційна програма, яку втілювали у життя протягом поточного року.

«Зараз можна з гордістю констатувати: модернізація відбулася, і усі ХПП під час літнього сезону жнив успішно використали нові збільшені потужності», — зазначили в компанії.

На Чесному ХПП було зведено три нові силоси на плоскій основі місткістю 5 тисяч тонн кожний, а також один оперативний силос місткістю 1,5 тис. т, розповіли у компанії. Було додано одну секцію та газову горілку до сушарки, і тепер на підприємстві можна сушити 2,5 тис. т зерна на добу. У минулому цей показник становив 1,5 тис. т/добу.

Також побудували ще один автоприйом вантажопідйомністю 80 тонн та встановили новий пневматичний пробовідбірник. Завдяки йому елеватор удвічі прискорив прийом ранніх зернових до 200-240 т/год.

«Чесне ХПП має одну залізничну колію, до якої додадуть ще дві — для другого пункту завантаження та для депо. Наявність власного локомотиву дозволяє елеватору прискорювати завантаження вагонів», — уточнили в компанії.

На Вороновицькому ХПП обсяг зберігання зерна збільшився на 39 тис. т — до 140 тис. т; оперативні потужності зросли на 6 тис. т — до 15 тис.т. В одному із силосів встановили гравітаційний розсіювач зерна. Завдяки йому продукція розподіляється по силосу рівномірно, що унеможливлює самосортування зерна.

Засновник ГК Alebor Group Олексій Кустов зазначив, що навіть при такій роботі залізниці, як минулого року, цей елеватор зможе прийняти більше 400 тис. т зерна.

«Якщо ж уявити, що робота транспорту покращиться, то Вороновицьке ХПП зможе збільшити і асортимент приймання продукції за рахунок соняшника та сої, і обсяг ще на 30%», — зазначив Кустов.

Уточнюється, що на підприємстві встановили зерносушарку з продуктивністю 250 т/год. Тепер потужності сушіння елеватора зросли до 6,9 тис. т на добу за кукурудзою при знятті вологи на 10 тонновідсотків.

«Найбільше робіт було заплановано і виконано на Христинівському ХПП. Тут зібрали 6 десятитисячних силосів, збільшивши потужності зберігання до 134 тис. т. Підсилили двома секціями сушарку — до продуктивності 3,3 тис. т на добу при знятті вологи на 6%; встановили сепаратор продуктивністю 150 т/год; встановили транспорту систему потужністю 175 т/год. Велику роботу було проведено з будівництва нового в»їзного комплексу, встановлено нові треті ваги та збудовано нове приміщення для лабораторії», — додали в компанії.


Для довідки: Alebor Group — потужна група компаній, що більше 8 років працює на зерновому ринку України. В активі компанії 3 сучасні елеватори на 200 тис. т одночасного зберігання та 2 транспортно-експедиторські компанії з автопарком 170 вантажівок та 5 комбайнів.