Агро-Регіон автоматизував три десятки бізнес-процесів

19 жовтня 2024, 16:00 159

Облік та автоматизація бізнес-процесів групи компаній «Агро-Регіон» об’єднана у власній ERP системі, що дозволяє бути гнучкими та швидко реагувати на запити бізнесу.

Про це говориться у повідомленні компанії

«Зміни в технологіях, ринкових умовах і вимогах до бізнесу змушують нас безперервно адаптуватися, тому корпоративну ERP систему ми постійно вдосконалюємо та інтегруємо з іншими ІТ-рішеннями, щоб мати відповіді на всі запитання в одному місці. На сьогодні автоматизовано понад 30 процесів та постійно працюємо над новими», — констатує директор IT NEBULA ГК «Агро-Регіон» Вадим Янчук.

З останніх проєктів — закінчили автоматизацію Миропільського елеватора та разом із диспетчерською службою діджиталізували облік збиральної кампанії, наступного року в планах автоматизувати елеватор у Заворичах.

«Серед масштабних проєктів — розробка «з нуля» власної системи для управління земельним банком. Це було ризиковано, однак у результаті отримали систему, яка значно спрощує життя земельній службі, фінансовому департаменту, бухгалтерії та дозволяє топменеджменту оперативно отримувати відповіді на запитання, що виникають», — зазначив Вадим Янчук.

На його переконання, ІТ-рішення — це як ліки, потрібно знати, що саме потрібно, для чого та в яких дозах.

«Майже ніколи не виходить просто щось купити, поставити на стіл та отримати максимальний результат», — пояснює фахівець.

Загалом IT-консалтинг у компанії виглядає так:

  • Віртуалізація та інфраструктура: Vmware ESXI, всі критичні сервери фізично рознесені по захищених датацентрах.
  • Офісні та корпоративні рішення: Google Workspace, People Force, Document.Online, Вчасно.
  • Управління агровиробництвом: Cropwise, Fieldview, Wialon, Vkursi zemli.
  • Аналітика та звітність: Power BI, Looker Studio, CRM, Creatio ProZemli.
  • Штучний інтелект та автоматизація: самостійно розроблена ML-ка для підрахунку рослин за знімками з дронів, активно використовується Chat GPT та на базі нього декілька рішень у розробці.

Водночас Вадим Янчук додає, що штучний інтелект має потенціал замінити певні рутинні та механічні завдання в агросфері, однак повна заміна людського фактору малоймовірна.

«Найбільш ефективним підходом буде інтеграція ШІ як інструменту, який підвищує продуктивність та ефективність, дозволяючи людям зосередитися на більш складних і творчих аспектах роботи. Автономні трактори та комбайни вже починають використовуватися, дрони та супутникові знімки з ШІ-аналітикою значною мірою вже допомагають під час огляду полів, допомагаючи виявляти проблеми з рослинами. ШІ-системи можуть надавати рекомендації щодо кращих практик вирощування, догляду за рослинами, допомагаючи агрономам. Стане можливим моделювання різних умов росту для вибору оптимальних стратегій посіву та догляду», — резюмував він.