USAID виділяє 26 млн грн на проєкти з переробки картоплі в Україні

06 квітня 2023, 12:40 2427

Програма USAID Агро оголошує конкурс на співфінансування проєктів підтримки та зміцнення стійкості українських мікро, малих та середніх виробників картоплі для забезпечення продовольчої безпеки в Україні.

Про це говориться у повідомленні USAID Агро.

«До участі у конкурсі запрошуємо суб’єктів підприємницької діяльності, сільськогосподарські кооперативи, громадські організації або бізнес-асоціації, які розробить та запровадить механізм залучення сільськогосподарських ММСП до партнерства/кооперації для створення локальних кластерів/хабів промислового картоплярства», — говориться у повідомленні.

Програма надасть співфінансування для 5-7 проєктів із загальним бюджетом до 26 млн грн (з розрахунку від 3,5 до 7,5 млн грн на проєкт). 

«Проєкт співфінансування буде спрямований на покращення доступу ММСП до виробничих потужностей післяврожайної/передпродажної доробки та переробки картоплі,  сертифікованого насіння картоплі та сортооновлення, лабораторних і навчально-інформаційних послуг, створення умов для диверсифікації виробництва та розширення ринків збуту на внутрішньому і зовнішніх ринках та, відповідно, підвищення добробуту сільських громад України», — уточнили в проєкті.

5 травня 2023 року  кінцевий термін подання пропозицій.

25 квітня USAID Агро проведе передзаявочний семінар. 

Детальніше про проєкт за посиланням.