Неймовірне село України під цукати засіє гарбузами 4 га

01 травня 2021, 09:30 4422

Неймовірне село України 2020 за версією онлайн-видання AgroPortal.ua — Маломиколаївка (Дніпропетровська обл.) — планує засіяти гарбузами 4 га.

Про це AgroPortal.ua розповіла староста Петрівського старостинського округу, до якого належить село Маломиколаївка, Світлана Гарнадко.
 
Село Маломиколаївка стало переможцем Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2020», який вп’яте проводило онлайн-видання AgroPortal.ua за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, і отримало грант на реалізацію бізнес-проєкту із виробництва цукатів у розмірі 100 тис. грн.
 
N.B. Неймовірні села України 2020: Маломиколаївка, Дніпропетровська область
 
«Організатори конкурсу — AgroPortal.ua спільно з Посольством Королівства Нідерландів в Україні — на 100 тис. грн закупили обладнання та необхідний інвентар для виготовлення цукатів, сухофруктів, пастили та багато іншого, — каже Світлана Гарнадко. — Це професійна овочерізка, блендер, сушарки, електроплити, слайсери та механічні овочерізки, ножі, безліч необхідного посуду, пакети та коробки для пакування готової продукції». 
 
У цьому сезоні жителі Маломиколаївки планують засіяти гарбузами приблизно 2 га у своїх домогосподарствах , і ще 2 га має засіяти місцевий фермер на своєму полі.

«За підтримки організаторів конкурсу міжнародний виробник насіння овочів ТОВ Enza Zaden Ukraine безкоштовно надасть нам високоякісне насіння гібридних гарбузів та динь, — розповідає староста. — Але і це ще не все! Нам також запропонували консультаційний супровід із догляду за фруктовими деревами та полуницею. Після зустрічі з представниками Fresh Forward ми отримали безкоштовно 600 кущів полуниці сорту Румба і Джайв».


Для довідки: конкурс «Неймовірні села України 2020» онлайн-видання AgroPortal.ua проводило за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Участь у конкурсі взяло 212 сіл із різних куточків України.

Перемогу та головний приз — 100 тис. грн на реалізацію бізнес-проєкту — отримало село Маломиколаївка Дніпропетровської області. Окрім того, Маломиколаївка отримала відзнаку від Всеукраїнської асоціації громад: протягом 2021 р. село матиме комплексну консультаційну підтримку з питань розвитку громади.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua