Індекс агроефективності АПК охопить територіальні громади

09 листопада 2021, 08:00 2250

Онлайн-видання AgroPortal.ua оновлює рубрику «Індекс агроефективності АПК». У центрі уваги — територіальні громади, найкращі практики та їхній аграрний потенціал.

Проєкт протягом року впроваджуватиметься у партнерстві з Міністерством розвитку громад та територій України.

Про це повідомляє керівник проєкту AgroPortal.ua Алла Стрижеус.

«В Україні рік тому сформовано новий адміністративно-територіальний устрій на рівні громад і районів. Тому для видання доцільно змістити акцент з обласних державних адміністрацій на місцеву владу, від якої нині залежить розвиток територій країни. У нашому фокусі залишається функціонування агропродовольчого сектору, як певні громади використовують свій аграрний потенціал», — додає вона.

Зі свого боку в Міністерстві розвитку громад та територій України акцентують, що основну частину реформи децентралізації завершено. «Сьогодні для громад важливо вміло використати для свого розвитку інструменти, які надала їм держава. Це, насамперед, ефективне розпорядження майном та земельними ресурсами, які у 2021 році перейшли в комунальну власність територіальних громад», — зазначає заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.