Агрокебети Онлайн. В Україні оберуть Перспективного агрополітика 2020 року

18 червня 2020, 08:00 4286

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», освітній проєкт «Агрокебети» та онлайн-видання AgroPortal.ua оголошують про старт I Всеукраїнського публічного онлайн-курсу «Нова аграрна політика України» та Всеукраїнського конкурсу «Перспективний агрополітик України 2020».

Мета онлайн-курсу та конкурсу: визначити талановиту молодь — майбутніх перспективних агрополітиків, надати їм навчання від професіоналів-практиків аграрної політики України та забезпечити їм необхідні умови для професійного зростання.

«У всіх країнах є практика підготовки кадрового резерву. Якщо говорити, наприклад, про німецький досвід, то тут кожна політична сила має власний кадровий резерв у формі спеціальних фондів підтримки для молоді та проведення з ними певної політичної роботи. Таким чином, коли ці люди виходять на політичну арену, вони вже пройшли усі командоутворюючі ігри і точно знають, яка стратегія і яка політика має бути у тієї чи іншої політичної сили», — зазначає президент УКАБ, голова Наглядової ради проєкту «Агрокебети» Алекс Ліссітса, говорячи про ініціативу конкурсу.

На його переконання, «Україні ще не пізно почати готувати подібні кадри зараз, адже з кожним роком ситуація буде складнішою, тому на ключові політичні посади залучатимуть людей, які не розуміють елементарного — що таке система державного управління».

Взяти участь в онлайн-курсі та конкурсі мають змогу студенти та аспіранти українських університетів. Участь безкоштовна, за умови попередньої реєстрації.

«Магістерська програма «Агрокебети» має успішний досвід трансформації навчального процесу з офлайн-форми в онлайн, тому ми запускаємо проєкт з актуальних лекцій від топових спікерів — «Агрокебети Онлайн». Ми прагнемо сформувати середовище проактивної молоді, яка готова працювати на розвиток країни», — додає керівник проєкту «Агрокебети» Анатолій Циркун.

Етапи проведення I Всеукраїнського публічного онлайн-курсу «Нова аграрна політика України» та Всеукраїнського конкурсу «Перспективний агрополітик України 2020»

I етап

До 18:00 29 червня 2020 р. — зареєструватися на відкриту лекцію президента асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», голови Наглядової ради магістерської програми «Агрокебети» Алекса Ліссітси, яка відбудеться 30 червня 2020 р. о 10:00. 

Тема лекції: 50 актуальних питань та відповідей про агрополітику України.

Тривалість лекції: 2 години (1 година — презентація, 1 година — блок запитань/відповідей).

Усі зареєстровані отримають у подарунок книгу Алекса Ліссітси «50 питань і відповідей про агрополітику» (електронна версія).

II етап

06-12 липня 2020 р. — підготувати власне бачення розвитку сільського господарства та ролі аграрної політики України (2 сторінки тексту формату А4) в середньочасовій перспективі 5-7 років за напрямками: земельна реформа; регуляторна політика; міжнародна торгівля; державна підтримка; розвиток сільських територій. 

13-17 липня 2020 р. — відбір Експертною радою 20 фіналістів конкурсу «Перспективний агрополітик України 2020».

III етап

20 липня — 23 серпня 2020 р. усі учасники прослуховують наступні онлайн-лекції, з яких 20 відібраних на конкурс учасників дискутують із лектором, відстоюють свою позицію. Лекції проводитимуться через платформу Zoom.

Теми та лектори онлайн-лекцій курсу «Нова аграрна політика України»:

  • Формування стратегії розвитку економіки: на що звертати особливу увагу в аграрній політиці (спікер: Тимофій Милованов)
  • Політика земельних відносин: українські реалії (спікер: Денис Башлик)
  • Регуляторна політика в агросекторі (спікер: Володимир Лапа)
  • Міжнародна торгівля: як має бути правильно сформована державна торгівельна політика для агросектору (спікер: Наталія Микольська)
  • Розвиток сільських територій (спікер: Олена Ковальова) 

Паралельно на сайті AgroPortal.ua відбувається онлайн-голосування (до 23:00 23 серпня) за учасників 20-ки фіналістів та оцінювання конкурсантів Експертною радою.

ІV етап

Визначення переможців конкурсу* 24 серпня 2020 р. 12:00 

*При підрахунку результатів голоси онлайн-голосування на сайті AgroPortal.ua та оцінки Експертної ради будуть зведені до 50-бальної шкали. Відповідно, максимальний бал для кожного конкурсанта від онлайн-голосування — 50, від Експертної ради — 50. Максимальний бал — 100.

Експертна рада:

  • Алекс Ліссітса, президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», генеральний директор компанії ІМК, голова Наглядової ради освітнього проєкту «Агрокебети
  • Тимофій Милованов, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (2019-2020 рр.), доцент економіки в Піттсбурзькому університеті, почесний президент Київської школи економіки
  • Наталія Микольська, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі — торговий представник України (2015-2018 рр.), дослідник у Стенфордському університеті (2018-2019 рр.)
  • Олена Ковальова, заступник міністра аграрної політики та продовольства України (2015-2019 рр.)
  • Денис Башлик, голова Держгеокадастру України (2019-2020 рр.)
  • Володимир Лапа, голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (2016-2019 рр.), радник зі стратегічного розвитку асоціації «Український клуб аграрного бізнесу»
  • Максим Мартинюк, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України (2018-2019 рр.)
  • Микола Сольський, голова Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики
  • Олександр Бакуменко, народний депутат України VIII скликання
  • Микола Кучер, член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики, народний депутат України VIII скликання
  • Владислав Голуб, народний депутат України VIII скликання
  • Олена Макеєва, заступник міністра фінансів України (2015-2016 рр.)
  • Ольга Трофімцева, т.в.о. міністра аграрної політики та продовольства України (2019 р.), член Наглядової ради освітнього проєкту «Агрокебети»
  • Юрій Мельник, міністр аграрної політики України (2006-2010 рр.), перший заступник голови правління і операційний директор компанії «Миронівський хлібопродукт», член Наглядової ради освітнього проєкту «Агрокебети»
  • Владислава Магалецька, заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції (2014-2016 рр.), віце-президент SigmaBleyzer, член Наглядової ради освітнього проєкту «Агрокебети»
  • Володимир Коломоєць, генеральний директор Pedersen & Partners Ukraine
  • Тетяна Іщенко, директор Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти, член Наглядової ради освітнього проєкту «Агрокебети»
  • Станіслав Ніколаєнко, ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП)
  • Володимир Ладика, ректор Сумського національного аграрного університету
  • Григорій Калетнік, президент Вінницького національного аграрного університету
  • Володимир Кюрчев, ректор Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного
  • Юрій Кирилов, ректор Херсонського державного аграрного університету
  • Ростислав Подольський, в.о. ректора Луганського національного аграрного університету
  • Анатолій Циркун, керівник освітнього проєкту «Агрокебети»
  • Алла Стрижеус, керівник проєкту AgroPortal.ua
  • Дарія Ісакова, радник президента асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» з питань комунікації, засновниця проєкту «Anthology business communications»

V етап

Оголошення переможців

Церемонія нагородження переможців відбудеться 10 вересня 2020 р. у ході конференції «Large Farm Management». На захід буде запрошено 10 фіналістів.

Усі 10 фіналістів отримають: 1) іменні сертифікати учасника конкурсу, 2) можливість працевлаштування в УКАБ після проходження співбесіди, 3) цінні подарунки від партнерів конкурсу.

Переможцям конкурсу буде організовано додатково курси риторики, лідерства, аналітичних знань, законодавчої творчості, надані необхідні умови для професійного зростання.


Для довідки: партнерами проєкту «Агрокебети Онлайн» виступають дві компанії — Юпітер 9 Агросервіс та Syngenta.