Рекорд у категорії «Кондитерські вироби. Розміри» зафіксували на ярмарку у Кафедральному соборі Св. Павла в Одесі.
Різдвяний кекс складається з 70 частин і важить 92 кг. Штолен готували упродовж 2,5 місяців.
«Перші напрацювання ми почали робити у другій половині жовтня. Було, звісно, декілька пробних партій перед тим, як нам вдалося зробити те, чого ми хотіли. Рецепт у нас оригінальний, німецький, взятий з Вестфалія. Частину штолену ми віддаємо до церкви, яка передасть його до громади», — розповідає кондитерка Вікторія Власкіна.
За її словами, на виготовлення штолену витратили 50 кг борошна, 20 кг горіхів, 30 кг сухофруктів, 6 л рому, 15 кг вершкового масла та 15 кг сиру.
Рекорд зафіксував експерт Книги рекордів України Віталій Зорін. Відповідну грамоту він передав представникам організації «Німецька молодь в Одеській області».
Джерело фото: Суспільне. Одеса