Поїзд-кухня може виробляти близько 10 тис. порцій їжі на день в автономному режимі. Поїзд має 6 вагонів: генераторний вагон (~400 кВт + власна заправна станція для автономної роботи), вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів, вагон із холодною кухнею для попередньої обробки продуктів, вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв, вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною, багажний вагон на 27 тис. л води з фільтраційною та насосною станціями.
Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а його обладнання дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо тощо. Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові порційні контейнери з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.
Джерело фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Укрзалізниця