Сироварня «Пані Коза» є частиною сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Обиштинові зорі», що в селі Первомайське Черкаського району. Тут утримують понад 80 кіз трьох порід — зааненської, альпійської, ламанча — і варять смачнезні крафтові сири.
Як розповідає господиня сироварні Вікторія Бойправ, візитівкою «Пані Коза» є сир моцарела, який складає 70% від загального обсягу виробництва і продажів. За добу на сироварні можуть виготовити до 30 кг цього виду. Але, окрім моцарели, ще є такі відомі види сирів як рікота, кротен, шевр, халумі, буратта та багато видів, які виготовлені за ексклюзивною рецептурою і названі на честь якоїсь місцевості на Черкащині чи якихось подій.
Продукція наскільки смачна і якісна, що попит значно перевищує пропозицію. Тому в найближчих планах сироварів розширювати виробництво, що потребує облаштування додаткової території для утримання кіз та придбання додаткового обладнання для сироварні.
«N.B.!» Індекс агроефективності областей України
Детальніше про сироварню читайте скоро в матеріалі #ІндексАПК. Черкаська область.
Джерело фото: AgroPortal.ua