Обрізання винограду, як сьогоднішній Трифон Зарізан, це таке свято, яке відзначали наші діди, прадіди, і ми цю традицію продовжуємо. Ми цей виноград обрізаємо, поливаємо, збираємо, випиваємо, пригощаємо і, звичайно, реалізуємо.
Щорічно болгари Одещини відзначають Трифонів день, або Трифон Зарізан. Це свято виноградарів і початку весняних польових робіт, яке назване на честь покровителя виноробів Святого Трифона.
Цього року святкування відбулося в Болграді. На ньому були присутні ті, хто займається реалізацією винної продукції: виноградарі, землероби, корчмарі.
Саме в цей день відбувається перше обрізання виноградних лоз.
Обрізання винограду, як сьогоднішній Трифон Зарізан, це таке свято, яке відзначали наші діди, прадіди, і ми цю традицію продовжуємо. Ми цей виноград обрізаємо, поливаємо, збираємо, випиваємо, пригощаємо і, звичайно, реалізуємо.
Щороку виноградарі обирають того, хто отримав найкращий врожай та виготовив найсмачніше вино. На цей раз ним став Сергій Савін, якого нагородили титулом «царя винограду».
«У кожного болгарина заведено мати виноградник. Ми вирощуємо виноград, робимо чудове сухе вино, і традиції в нас такі: якщо до тебе прийшов гість, обов’язково ми зустрічаємо його чаркою вина. Тож сьогодні мене обрали царем — Трифоном», — розповідає Савін.
Джерело фото: Суспільне Одеса