Шоколад, який переливається всіма кольорами веселки

06 січня 2020, 07:00 1661

Троє вчених з ETH Zurich і Університету прикладних наук Північно-західної Швейцарії мають намір запатентувати процес виготовлення незвичайного шоколаду, який переливається всіма кольорами веселки.

Історія створення мерехтливого райдужного шоколаду почалася в коридорах будівлі університету в той момент, коли вчений-кулінар Патрік Рю, фахівець з матеріалів Етьєн Джеффрой та фізик Хеннінг Галінскі почали розмовляти про шоколад під час перерви на каву.

Вони подумали: а чи не можна відмовитися від звичних коричневого і білого кольорів і змусити переливатися шоколад подібно веселці? Співробітники швейцарського університету у вільний час почали проводити жартівливі експерименти, наносячи на шматки шоколаду різні покриття. Звичайно, не обійшлося без невдач. Наприклад, спочатку фахівці покривали ласощі їстівними покриттями із золота та оксиду титану. Результат був гарний, але саме виробництво мерехтливого шоколаду виходило занадто складним і непрактичним.

Саме тоді до Патріка, Етьєна і Хеннінга приєдналася матеріалознавець Аніта Зінг, разом із якою вчені розробили зовсім іншу методику — вони відмовилися від покриттів і змінили структуру самої поверхні шоколаду, що дало ефект різнобарвного мерехтіння.

Вчені вже придумали спосіб виготовляти більше одного шматочка шоколаду за раз і ведуть переговори з шоколадними компаніями, щоб швидше вивести на ринок мерехтливі відтінки.


Джерело відео: Foodandmood.com.ua