У вінницькому ліцеї №20 вперше організували фестиваль вареників, на якому наліпили 4140 виробів із тіста з 65 різними начинками. Для цього було використано 65 кг борошна та 250 яєць, а заправили все 5 літрами сметани.
Відвідувачі фестивалю куштували вареники з куркою та квасолею, печінкою та беконом, з лівером, з халвою, з маком та курагою. Також вареники з інжиром та горіхами, з лохиною, полуницею та чорницею. Над асортиментом працював педколектив разом із батьківським комітетом.
Олег Слушний, директор ліцею №20
Ми вирішили приготувати вареники не просто з капустою, картоплею, а підійти нестандартно, спробувати інші начинки. Самі вареники з різними начинками готували діти з батьками. Це родинна справа. Педагоги і працівники також долучилися до ліплення вареників. Виготовили 164 кг вареників і передали в медзаклади, в яких проходять реабілітацію наші військові.
Порція вареників із пʼяти штук коштувала від 20 до 40 грн. Гроші, вторговані під час фестивалю, спрямують на потреби 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Загалом вареників продали на 34 тис. грн.
Також під час заходу було встановлено Рекорд України в категорії «Кулінарія. Благодійність».
Джерело фото: Суспільне Вінниця