Наукові співробітники відділу інтродукції та селекції малопоширених плодових, декоративних та ароматичних рослин Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН працюють над створенням перспективного асортименту інжиру.
Для подальшого розвитку культури інжиру в інституті орієнтуються не лише на старі зони його вирощування, адже поширення інжиру (як й інших субтропічних порід) ще не досягло в Україні своєї кліматичної межі.
«У процесі розвитку агротехнологій і виведення нових сортів, пристосованих до суворіших умов, неминуче розширюватиметься і зона поширення субтропічних культур. Наразі можна говорити про наявний географічний контур розповсюдження культури інжиру, передбачаючи можливість подальшого розширення її ареалу як промислової культури. Здатність інжиру пристосовуватися до різних умов вирощування забезпечує йому широку область поширення», — йдеться у повідомленні Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН.
Джерело фото: Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства НААН // Facebook