Замість хмаринок солодкої вати на паличках кулінар тепер робить торти з цукрової вати.
«Спочатку я зробила один торт, хтось побачив його і попросив зробити на замовлення, а потім все закрутилося, як сніжний ком, — розповідає кондитер. — Коли я почала займатися цим, то подумала, що це буде підробіток на неповний день, але я помилилася. Тепер це займає весь мій вільний час», — говорить Шеррі.
Працює Шеррі не одна, у неї є помічники. А процес виготовлення цукрового торта виглядає так: різнокольоровими шарами викладається цукрова вата в пластикові форми для торта, а після вручну вирізаються різні написи.
Цукрова вата — зручний матеріал для тортів, оскільки вона податливо приймає ту форму, в яку її поміщають. Тому торти робити зручно і вони виходять високими, яскравими, видовищними, дуже інстаграмними.
Ні борошна, ні яєць у цих тортах немає. Тільки лише цукор та інгредієнти для додання йому смаку і кольору.
«Насправді готувати такі торти не так просто, як здається, оскільки цукрова вата швидко твердне, тому зволікати не можна, — говорить Шеррі Келлі. — На створення одного торта йде досить багато часу». Шеррі розповідає, що замовлень у неї багато. Виглядають торти видовищно, а зберігатися можуть тижнями (якщо, звичайно, всі умови дотримані).
Парадоксально, але свої цукрові торти кондитер називає менш калорійними, ніж традиційні. На підтвердження цього вона вказує, що середній шматок торта з цукрової вати містить менше 100 калорій, що набагато менше за традиційні торти.
«Моя найулюбленіша частина створення таких творінь — спостерігати за реакцією клієнтів. Повідомлення і дзвінки, які я отримую після свят, — це щось неймовірне. Мені дуже приємно, що мої торти так подобаються людям», — ділиться своєю радістю вона.
Джерело фото: Foodandmood.com.ua