На родинному хуторі Василяки на Полтавщині фермер Володимир Ярошенко разом із сином вирощує органічний льон і виготовляє з нього унікальний продукт — кашу «Ляняшка».
«Ви знали, що льон цвіте лише рано-вранці? І якщо буде занадто спекотно, то запилення не відбудеться. Відцвітає швидко, змінюючи колір. На світанку ви можете бачити блакитне поле, потім воно стане білим, а вже під вечір все буде повністю зеленим», — розповідає фермер.
Кондитерський льон, який відрізняється від технічного льону-довгунця, дуже цінний. Ярошенко запевняє: вчені дослідили, що в регіонах, де традиційно вирощують льон і споживають лляну олію, люди живуть значно довше і не хворіють на рак. Бо ця рослина має потужні антиоксиданти, які сприяють профілактиці цієї страшної хвороби.
Окрім льону, господарство вирощує й інші культури: полбу, просо, дике жито, ячмінь, кукурудзу, соняшник — усе органічно і без хімії.
Джерело фото: Ольга Усанова // Facebook