Останніми роками гарбуз стає все популярнішим на китайському ринку. Більшість гарбузів, що продаються на півдні Китаю, постачається з М’янми та Лаосу. Але китайці мають і свій досвід з вирощування цієї культури, зокрема в тепличних господарствах.

Закуповують гарбузи за ціною близько 4–5 юанів ($0,60–1,49) за 0,5 кг. Ціна залежить від якості продукції, регіону виробництва та сорту.

Компанія Tian Zhaoliang of Shandong Changle Shiai Agricultural Development Co., Ltd (м. Шаньдун, що на сході Китаю) продає південнокорейські гарбузи Kabocha baby від компанії Shinong, а також вирощує власні врожаї. Компанія прогнозує, що в кінці березня — на початку квітня вони отримають більше 100 тис. гарбузів з насіння японської компанії Sakata.

Після того як ці високоякісні гарбузи дозріють, вони з'являться на всіх великих ринках Китаю.

«Наші плантації гарбуза займають площу понад 667 га, і ми виробляємо широкий спектр сортів гарбузів. З нашого досвіду, наразі у китайського споживача зростає розуміння харчової цінності гарбуза», — зазначають у компанії.


Джерело фото: Нortidaily.com