ФОП «Червєнков» на Херсонщині займається переробкою та консервацією сільськогосподарської продукції. До повномасштабної війни завод виробляв 600 т продукції щомісяця, однак під час окупації зазнав збитків на понад 35 млн грн.
Попри все, керівництво не здається — вже відбудовують завод і запускають лінію з консервації овочевої продукції.
В асортименті заводу — соки, зелений горошок, томатна паста, квасоля, консервовані огірки і томати, різні салати, м’ясні та солодкі групи тощо. Вся продукція в скляних банках і без синтетичних консервантів, барвників, ароматизаторів і ГМО.
«Важливо, аби підприємства, які формують додану вартість, розвивалися і масштабувалися. Мета Мінагрополітики — розвинути глибоку переробку. Ми маємо експортувати не просто сировину за кордон, а готову продукцію. Україна повинна перетворитися з аграрної на агроіндустріальну державу», — зазначив агроміністр України Віталій Коваль під час візиту на підприємство.
Джерело: Віталій Коваль // Facebook