Цей соковитий літній день святкують у багатьох країнах світу, але для України він має особливе значення.
Ще донедавна кавуни вважалися «південною ягодою», проте сьогодні їх успішно вирощують фермери по всій країні.
Виклики війни, зміна клімату та нові технології стимулювали аграріїв до розширення географії баштанних культур. Завдяки зусиллям фермерів ми можемо насолоджуватися кавунами з тих регіонів, де раніше вирощування цієї культури здавалося неможливим.
У 2024 році український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій зареєстрував географічне зазначення «Херсонський кавун». Так називати баштанні можуть фермери, які виростили їх на піщаних ґрунтах Таврійського регіону на території Скадовського, Херсонського, Каховського районів Херсонської області.