Перше підприємство з глибокого перероблення кукурудзи в Індонезії запущено в січні 2017 р. з інвестицією $100 млн, а за три роки, станом на січень 2020 р., активи вологого помелу кукурудзи оцінюють уже в $1,2 млрд, причому при будівництві ще двох заводів.
Індонезія — острівна держава в Південно-Східній Азії з площею 1919 тис. км2 (утричі більша за Україну) і населенням 272,9 млн осіб (у 7 разів більше, ніж в Україні). Через нестачу орних земель країна відчуває дефіцит зерна: 100% пшениці імпортують (11 млн т), виробництво кукурудзи — 12 млн т/рік, імпорт заборонено урядом (за виключенням кукурудзи, яка використовується для вологого помелу), за рисом країна покладається на власне виробництво в 36,7 млн т. Сумарний обсяг експорту зернових не перевищує 0,3 млн т/рік. Заводи глибокої переробки кукурудзи споживають 0,85 млн т зерна на рік, випускаючи продукцію на $500 млн. Індонезійські ціни на зернові найвищі у світі.
Читати повний текст
Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.