Аналіз насіння під час війни. Пройти сезон разом із виробником

03 травня 2022, 07:00 1602
Тетяна Чернаускене

У перші дні війни компанія «АГРОСЕРТ» і співробітники зрозуміли, що весняний сезон поставок насіння у 2022 р. і, відповідно, аналізування та перевірки якості насіння буде відрізнятися.

Так, на першій нараді з усіма співробітниками та філіями по Україні (Київ, Черкаси, Полтава, Дніпро, Кропивницький, Херсон) спільно з командою оцінили власні потужності, забезпеченість матеріалами та службовими авто.

Рішення співробітників було однозначним — працювати! Завдання номер один — стабільно пройти сезон поставок насіння, оскільки ми та компанія, яка знає, що таке бути першопрохідцем: ми створили умови для конкуренції, нам довіряють, а ще 100% вміємо адаптовуватися до нових умов. 

Таке усвідомлення, чітке й глибоке, додало всій нашій команді  впевненості та сил.

До війни сформувалася наша основна конкурентна перевага — оперативність і точність досліджень, рівень сервісу і особистого професіоналізму кожного. Це наш головний пріоритет, що і дозволило зберегти клієнтів та впорядкувати роботу.

Незалежно від місця відбору зразків насіння аудитор із сертифікації (відбірник проб) виїжджає, заправляє автомобіль і оперативно може бути на місці для відбору проб і їх доставки в лабораторію. 

Централізувати всі процеси під час воєнного стану не стали, оскільки умови змінюються щодня (тому питання паливно-мастильних матеріалів вирішували не централізованими закупками, а виділенням фінансів конкретно під кожен виїзд, щоб співробітник на місці міг зорієнтуватися щодо найближчої заправки).

Окрім того, спростили функції у особистому онлайн-кабінеті для роботи з замовником та персоналом, «зняли» низку питань, залишивши аудиторам із сертифікації та лабораторному персоналу лише ключові функції: відбір зразків для аналізу, доставка до лабораторії, фіксація даних.

Наша мобільність як компанії стала ще більш організованою, хоч і не з добрих причин, що значною мірою допомогло працювати, зберігати спокій і стабільність у робочому процесі. До моменту, коли всі ранкові зібрання завершено, до лабораторії вже встигали доїхати перші зразки для аналізування. Їх доставляють запакованими та опломбованими, тут підвищена відповідальність завжди. Саме цей етап має бути зроблено відповідально та якісно. 

Ми як компанія свій тест на витривалість у взаємодії з клієнтами (здатность без перебоїв відбирати зразки та проводити дослідження, забезпечуючи при цьому постійний контроль якості та достовірності результатів) пройшли, як годинник: результати були готові вчасно, матеріали для лабораторії, закуплені ще у 2021 р., у наявності, що дало нам змогу не піднімати ціни у 2022 р. для замовників послуг і тим самим підтримати наших співробітників.

Крім того, наша позиція щодо організації роботи, а саме — не допускати перенавантаження співробітників, стала орієнтиром. Було ухвалено рішення, що якщо фахівець не встигав дістатися домівки до комендантської години, в офісах облаштувати місця для сну. Специфіка діяльності передбачає зібраність і високу концентрацію уваги, тому люди мають відпочивати емоційно і почуватися затишно.


P.S. Ми часто чули на свою адресу, що вас небагато, чи що у такі часи найкраще вчасно припинити роботу, та тут ми можемо відповісти словами відомого спартанського царя Леоніда, які актуальні з перших днів роботи для нас.

Коли під час бою його спитали: «Невже, Леоніде, ти прийшов сюди з небагатьма, щоб боротися з такою безліччю?» Цар відповів: «Якщо воювати кількістю, то не вистачить і всього еллінства. А якщо покладатися на доблесть, то моїх уповні достатньо».

Зараз кожен із нас тримає свою ділянку фронту, і всі разом ми наближаємо перемогу України, перемогу справжнього над статусами!

Тетяна Чернаускене, головний менеджер із сертифікації ТОВ «Агросерт»

Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.