Таку думку висловив керівник проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» Тоні Віл.
За його словами, наразі Україна вже користується перевагами Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Європейським союзом. Українські компанії вже експортують широкий спектр харчових і сільськогосподарських продуктів у ЄС. Інші сектори, такі як виробники яловичини та свинини, також прагнуть отримати простіший доступ до ринку ЄС для своєї продукції. Але без сучасної системи контролю безпечності харчових продуктів навряд чи це їм вдастся.
Разом з тим, Європейська комісія інвестувала значні ресурси, намагаючись допомогти Україні розробити нове законодавство, яке б запровадило таку модернізовану систему контролю.
Для того щоб законодавство відповідало поставленій меті, відзначає Тоні Віл, українські та європейські експерти попрацювали над удосконаленням відповідного законопроекту — № 0906.
«Цей закон має вітатися як бізнесом, так і споживачем. Споживач буде більш захищеним, а більшість операторів ринку будуть не так часто бачити державних інспекторів на своїх потужностях. Закон допомагатиме також і експортерам. А турбуватися щодо законодавчих новацій мають лише ті власники бізнесу, які порушують цей закон», — говорить він.
AgroPortal.ua за матеріалами AgroTimes