В Україні змінили правила транспортування живих тварин

01 листопада 2018, 12:12 4913

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів змінила правила видачі ветеринарних документі на тварин.

Про це йдеться у наказі Держпродспоживслужби «Щодо випадків недотримання правил транспортування тварин» № 887 від 31.10.2018, говориться у повідомленні відомства.

«Відтепер ветеринарні документи на живих тварин будуть видаватися лише після перевірки транспортних засобів та умов транспортування. У разі, якщо транспорт або умови перевезення не відповідають Правилам транспортування тварин, зокрема в частині дотримання вимог мінімальної площі на одну тварину, то ветеринарні документи видаватися не будуть», — говориться у документі.

Відповідальними за виконання зазначеного наказу визначені начальники територіальних органів Держпродспоживслужби і регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті або особи, які виконують їх обов«язки.

«Крім того, наказ зобов'язує забезпечувати відеофіксацію під час завантаження тварин для документування процесів, у тому числі на предмет відповідності вимогам законодавства щодо ідентифікації тварин», — додали у Держпродспоживслужбі.


Для довідки: нещодавно вантаж овець в кількості 300 голів ТОВ «Украніксар» застряг на Одеській митниці. Тварин відправили до Туреччини, де одержувач відмовився їх приймати. В результаті тварини в кількості 300 голів були повернуті в Україну на термінал відправлення. Однак по ветеринарним правилам, Україна не може прийняти вантаж з Туреччини.