На Івано-Франківщині на дотації претендують вісім садових господарств

13 листопада 2020, 13:50 2343

Комісія з питань компенсації витрат суб’єктам господарювання, які займаються виноградарством, садівництвом і хмелярством, при Івано-Франківській облдержадміністрації затвердила 8 заявок на отримання дотацій за цим напрямом.

Як повідомляє Департамент розвитку промисловості та агропромислового комплексу Івано-Франківської ОДА, комісія вирішила надати до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України документи восьми господарств із Городенківського, Долинського, Рогатинського, Рожнятівського, Тисменицького районів.

Відзначається, що садівникам області частково компенсують вартість садивного матеріалу та проведених робіт із встановлення систем краплинного зрошення у сумі понад 7 млн грн.

Також ще одне новостворене господарство з Тлумацького району подало документи до Мінекономіки на часткове відшкодування за встановлення лінії з переробки плодів і ягід.

В Департаменті розвитку промисловості та агропромислового комплексу Івано-Франківської ОДА відзначають, що найбільше садів та ягідників цього року закладено в Долинському та Тисменицькому районах.