В Україні створять Атлас сільських територій

28 березня 2018, 09:06 4689

В Україні потрібно провести дослідження і створити Атлас сільських територій, що дозволить на державному рівні розуміти, куди спрямовувати основні зусилля.

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева під час прес-конференції «Чи готовий бізнес до соціальних проектів?».

За її словами, під час останнього візиту до Німеччини вона поспілкувалася на тему розвитку сільських територій з представниками Федерального міністерства продовольства та сільського господарства (нім. Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft, BMEL).

«Чудовим прикладом є те, що німецьке міністерство для того, щоб розвинути ініціативи на місцях, ініціювало проведення аналітичного дослідження, яке виконав на замовлення один із провідних німецьких інститутів. На основі отриманих даних було створено «Атлас сільських територій Німеччини». Вважаю, що для України потрібно зробити те саме», — зазначила вона.

За словами Ольги Трофімцевої, Атлас відображає ситуацію на сільських територіях у різних регіонах країни. Серед наведених даних — кількість власників приватних будинків, школярів і випускників коледжів, зосередженість компаній, відстані до необхідних об»єктів.

Як відмітила Ольга Трофімцева, зібрання такої інформації дає необхідну картинку для подальших дій.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua