Цукровиробникам бракує залізничних вагонів

27 серпня 2018, 14:27 1960

Виробникам бракує піввагонів та критих вагонів, які використовуються для перевезення вапнякового каміння та цукру.

Про це свідчить інформація цукрових компаній та окремих цукрових заводів, говориться у повідомленні НАЦУ «Укрцукор».

За інформацією, така ситуація може негативно відобразитись на початку виробничого сезону, адже цукрові заводи — це підприємства з безперервним циклом виробництва.

«Цукровими заводами для здійснення виробничо-технічної та господарської діяльності використовуються значні обсяги перевезення — понад 2 млн т різноманітних вантажів залізничним транспортом. Це і цукрові буряки, і вугілля, вапняковий камінь, кокс, цукор та інш. Тому, така ситуація викликає занепокоєність, адже це пряма можливість зірвати початок виробничого сезону та зовнішньо-економічні контракти на поставки цукру, як всередині країни, так і за кордон, а це чималі збитки», — коментує керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

На сьогодні, більша половина цукрових заводів скаржаться на логістичні труднощі. Найбільш загрозлива ситуація склалася на станціях: Радехів, Хоростків, Козова, Збараж, Шманьківчики, Гнідава, Максимівка Львівської залізниці; Вапнярка Одеської залізниці; Гути та Ланна Південної залізниці, Тетіїв, Яготин, Сквира Південно-Західної залізниці та інш.