На Львівщині релізовано чотири проєкти зі встановлення холодильного обладнання

27 листопада 2020, 14:00 2664

У Львівській області чотири господарства збудували холодильники з камерами заморожування плодово-ягідної продукції загальною потужністю 4,4 тис. т. Сума компенсації фінансової підтримки за державною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» на реалізацію цих проєктів склала 15,7 млн грн.

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Загалом відмічається, що в рамках програми господарствами Львівщини закладено нових насаджень на площі 72 га, споруджено шпалери на площі 12,7 га насаджень, встановлено системи краплинного зрошення на площі 90,2 га насаджень.

За рішенням комісії Мінекономіки з розгляду заявок сільгоспвиробників для надання фінансової підтримки за державною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» для розвитку галузей садівництва, виноградарства і хмелярства нарахована сума компенсації складає 8,7 млн грн.

Загальна сума державної підтримки для сільськогосподарських виробників галузі складає 24,4 млн грн. За інформацією Мінекономіки, кошти сільськогосподарським виробникам будуть скеровані найближчим часом.


Для довідки: за період 2017-2019 рр. суб’єктам господарювання Львівської області надана державна підтримка галузі плодівництва на загальну суму 69,4 млн грн.