Думка: Той, хто купує фальсифікат, відповідальний за результат

22 вересня 2021, 14:43 2214

Той, хто купує фальсифікат, втрачає впевненість у якості роботи продукту, а також відповідального за нього і, як наслідок, недоотримує прибуток.

Таку думку висловив менеджер з розвитку агротехнологій Центрального регіону LNZ Group Леонід Чорний.

«Підроблені засоби захисту рослин, зокрема гербіциди, можуть погано розчинятися у воді (що створює труднощі при їх внесенні, засмічуються фільтри та форсунки, а це втрата часу та строків внесення), випадати в осад, утворювати надлишкову піну, мати сильну фітотоксичність на культурні рослини, небажану післядію на наступні культури в сівозміні та відсутність дії на шкодочинні об'єкти. Як показує практика, на підробки зазвичай попадаються дрібні та середні фермери», — говорить експерт.

Він додає, що фальсифіковані ЗЗР продовжують купувати через дешеву ціну, красиву, ніби оригінальну упаковку з етикеткою, чим і користуються шахраї.

«Щоб уникнути підробки, потрібно купувати продукцію у офіційних і перевірених дистриб’юторів, перевіряти номера партій, голограми та пакування. Якщо є сумніви, потрібно звертатись до представників компаній-оригінаторів за допомогою у перевірці продукту. Не настільки ми багаті, щоб купувати дешеві речі», — зазначає Леонід Чорний.