БРІДЖЕС: Українські аграрії цікавляться вирощуванням журавлини та арахісу

24 червня 2019, 13:00 2300

Програма БРІДЖЕС в цьому році отримала багато запитів від аграріїв на виїзні консультації з технологій вирощування культур, які раніше бізнесу не були цікавими, наприклад, журавлина та арахіс.

Про це AgroPortal.ua розповіла кандидат економічних наук, голова правління американської бізнес-програми БРІДЖЕС Ліна Доценко.

«Аграрний консультаційний центр БРІДЖЕС знаходиться в Києві та пропонує агараріям виїзні консультації до США, ціль яких — вивчення певної технології виробництва сільськогосподарської культури або ознайомлення з методами вирішення проблеми, що виникла в процесі агровиробництва. В 2018 році програма БРІДЖЕС провела 10 виїзних консультацій до США», — зазначає Ліна Доценко.

За її словами, найбільшим попитом користувались такі тематики, як збереження вологості в ґрунті при вирощуванні зернових та олійних, покращення родючості ґрунтів, типи обробки ґрунту, інтерпретація результатів тестування ґрунту та правильне використання рекомендацій по внесенню добрив. До речі, БРІДЖЕС пропонує послуги відбору та тестування ґрунту в лабораторії програми в США.

«Перевага БРІДЖЕС заключається у тому, що під час виїзних консультацій до США група спілкується з неупередженими агрономами, які не пов'язані з компаніями, що продають насіння, техніку, засоби захисту рослин. Вони відвідують провідні дослідні станції, лабораторії тестування ґрунту та фермерів, які використовують різну техніку, різні технології вирощування, мають власний досвід використання тих чи інших препаратів та насіння і діляться цим досвідом, спостереженнями та результатами досліджень. Ми також пропонуємо аграрним компаніям програми агрономічного супроводу. Американські агрономи приїжджають безпосередньо до компанії-замовника, діляться досвідом та піднімають рівень агрономічних знань у співробітників компанії», — розповідає Ліна Доценко.


Для довідки: програма БРІДЖЕС є продовженням американської програми «Фермер — фермеру», яка фінансувалася Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) з 1994 по 2008 роки. Починаючи з 2008 року, БРІДЖЕС працює як міжнародна група, яка надає якісну консультаційну підтримку фермерам та холдингам з усіх куточків України та інших країн. Основними напрямками роботи БРІДЖЕС є трансфер сучасних американських технологій до агрокомпаній і допомога в їх імплементації, а також стимулювання розвитку торговельних відносин між Україною та партнерами.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua