CLAAS запускає Фабрику майбутнього

23 травня 2021, 10:50 6596

Тракторний завод CLAAS у французькому Ле-Мані — «Фабрика майбутнього» — офіційно розпочав свою діяльність після трьох років модернізації.

Як говориться у повідомленні компанії, інвестиції на загальну суму в €40 млн були витрачені в основному на повне оновлення монтажного обладнання та цифрову трансформацію заводу. Загальні інвестиції в Ле-Ман, центр розробки у Велізі та центр випробувань в Транже склали біля €80 мільйонів з моменту придбання Renault Agriculture у 2003 році.

«Наш повністю відремонтований завод у Ле-Мані встановлює новий стандарт у виробництві високоякісних сільськогосподарських тракторів, — говорить голова правління групи CLAAS Томас Бьок. — Тому ми відкрили нову главу в подальшому зростанні нашого глобального бізнесу».

Зазначається, що модернізація заводу створює абсолютно нові можливості для виробництва все більш складних та індивідуально налаштованих тракторів. Цьому передувало повне переосмислення багатьох складних процесів — особливо в галузі внутрішньої логістики. Використання передових технологій віртуальної реальності дозволило використовувати цифрове моделювання всіх процесів на етапі фабричного планування, навіть для моделей тракторів, які ще не увійшли у виробництво.

«За допомогою 3D-анімації та окулярів VR, відпрацьовувалась незличенна кількість варіантів проходження всіх етапів складання, починаючи від силової установки і закінчуючи випробуваним трактором. Тому на початку були визначені необхідні структурні зміни», — пояснюють в  компанії.

Впровадження автоматизованих керованих автомобілів (AGV) зробило значний внесок в автоматизацію виробництва. 40 з цих безпілотних і повністю автоматичних транспортних засобів перевозять трактори від першої до останньої складальної станції і здатні переміщати до 20 тонн одночасно. Це означає, що вони забезпечують достатню вантажопідйомність для всіх поточних серій, а також для майбутніх моделей з високою продуктивністю. Тому в майбутньому щоденне виробництво буде збільшено до 60 тракторів на день. За прогнозом на цілий рік, це може призвести до щорічної виробничої потужності понад 13 тис. тракторів порівняно з приблизно 10 тис. одиниць сьогодні.

Нова логістична інфраструктура означає, що працівники мають значно більше місця на своїх ергономічно спроектованих робочих місцях, оскільки на конвеєр доставляються лише ті деталі, які потрібні. Деякі робочі станції навіть оснащені гарнітурами, щоб співробітники могли отримати вигоду від більш легкого спілкування, додають у компанії.

В даний час в Ле-Мані виробляється п'ять моделей тракторів потужністю від 75 до 460 к.с. Разом із центром розробки у Велізі поблизу Парижа та центром випробувань та перевірки в Транже, близько 1000 людей працюють у Ле-Мані. Ці локації тісно співпрацюють з іншими центрами розробки та заводами.  Це означає, що CLAAS продовжує посилювати свою присутність у Франції, найбільшому виробнику сільськогосподарських технологій в Європейському Союзі.


Для довідки: Фірма CLAAS була заснована в 1913 році як сімейне підприємство, і зараз вона є одним з провідних світових виробників сільськогосподарської техніки. Підприємство з головним офісом в вестфальському місті Харзевінкель є європейським лідером на ринку зернозбиральних комбайнів. Світове лідерство компанія CLAAS зберігає за собою і в області самохідних кормозбиральних комбайнів. Провідні місця на світовому ринку сільськогосподарської техніки належать фірмі CLAAS в області тракторів, а також прес-підбирачів та кормозаготівельної техніки. В асортимент компанії входять найсучасніші інформаційні технології в галузі сільського господарства. Сьогодні у всьому світі в CLAAS працює приблизно 11 400 співробітників. Оборот за 2020 фінансовий рік склав €4 млрд.