Проливні дощі пошкоджують врожай зернових в Україні

05 липня 2021, 16:55 18174

Останніми днями ситуація з проливними дощами склалася критична майже по всіх регіонах країни, пошкодивши значні площі зернових культур, а також соняшнику і кукурудзи.

«Зокрема зустрічаються непрогнозовані опади, коли за короткий проміжок часу випадає значна кількість дощу, і супруводжується великими поривами вітру», — в коментарі для AgroPortal.ua розповів менеджер з розвитку агротехнологій Західного регіону компанії LNZ Group Віталій Лапчинський. 

Від додає, що значна кількість полів озимого ячменю та пшениці полягли на півночі Хмельницької області: «Оскільки колос важкий, майже готовий до збирання — врожай втрачено. На Поліссі спостерігається така ж ситуація з  соняшником і кукурудзою». 

Спеціаліст зазначає, що захиститись від таких катаклізмів практично неможливо, лише за рахунок попереднього внесення регуляторів росту проти вилягання. 

«В портфоліо DEFENDA є препарат ТАВА (Етефон, 480 г/л), який надає жорсткості й стримує ріст стебла у зернових рослини, сприяє вирівняності посівів та покращує якісні показники врожаю, стимулює ріст кореневої системи також покращує збирання врожаю. Препарат вноситься під час вегетації», — розповів Віталій Лапчинський.


Наталія Помянська, AgroPortal.ua