Аграрії Вінниччини планують збільшити площі під соєю

16 січня 2021, 10:15 2737

У Вінницькій області в 2021 році зернові культури займатимуть 54,5% площ, з яких 33% ярі, 30,1% — технічні, 8,2% — картопля та овочі, 7,2% — кормові культури.

Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Вінницької ОДА.

Відмічається, що під урожай поточного року прогнозується на 6 тис. га розширити посівні площі сої та на 1,5 тис. га збільшити площу кормових культур. Також на 6 тис. га у Вінницькій області зросла площа озимих зернових. 

«Близько 10 тис. га прогнозується посіяти круп’яних культур, що на 500 га більше, ніж минулого року, та завдяки чому повністю забезпечується внутрішня потреба області у сировині для виробництва гречаної крупи та пшона», — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що без змін на Вінниччині, порівняно з минулим роком, залишатимуться площі під цукровими буряками — 49 тис. га та під соняшником — 284 тис. га.

«Кукурудза вже кілька років є безумовним лідером за обсягами виробництва зерна та зайнятою площею. Її частка в структурі посівних площ перебуває в межах 25-30%. В поточному році, як і в попередньому, цією культурою прогнозується засіяти близько 450 тис. га», — повідомляють у департаменті.

Відзначається, що співвідношення культур у структурі посівних площ у Вінницькій області є близьким до оптимального та забезпечує прийнятний рівень рентабельності виробництва продукції рослинництва.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua