Урожайність пшениці в Cygnet — одна з кращих за роки діяльності

03 серпня 2021, 16:56 2106

Компанія Cygnet 31 липня 2021 р. завершила збирання урожаю озимої пшениці.

Про це йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

Валовий збір зерна з площі 2 тис. га складає 14,7 тис. т у бункерній вазі. Залікова урожайність озимої пшениці становить 7,4 т/га, що на 30% більше показника минулого року (5,7 т/га).

«Через несприятливі погодні умови цьогорічні жнива озимої пшениці розпочались на 9 днів пізніше минулого року. Проте під час збирання врожаю погода була доброю, урожай ми зібрали за 16 робочих днів, всього лиш 2 дні погода вносила певні корективи. Загалом жнива пройшли в оптимальні строки, втрат практично не було. Цього року також виробіток на комбайн у нас був досить не поганим — 30-35 га за день», — розповідає головний агроном Житомирського відділення Олександр Гапонюк.

Як зазначається, цьогоріч компанія досягла одного із кращих рівнів урожайності за усі роки діяльності.

«Восени опадів не було, ми взагалі сумнівались чи сіяти пшеницю. Але рослини увійшли в зимівлю в тій фазі, що потрібно. Навесні внесли добрива КАС, провели належним чином гербіцидний та фунгіцидний захист, вологи було достатньо. Я вважаю, що завдяки цим сукупним факторам ми отримали достойний результат», — додає агроном.

Крім того, у Cygnet завершилось збирання ярого ячменю, який компанія посіяла в якості експерименту. З площі 300 га валовий збір становить майже 2 тис. т, а залікова врожайність — 6,2 т/га.


Для довідки: Група компаній Cygnet обробляє 29 тис. га землі в центральній частині України — Житомирській і Вінницькій областях. Компанія вирощує цукровий буряк, сою, пшеницю і кукурудзу. Оперує двома елеваторами — в с.Андрушкі (Житомирська обл.) і с.Казятин (Вінницька обл.).