Syngenta інвестує $1,25 млн у інновації виробництва рослинних білків

05 травня 2020, 12:50 2417

Radicle Growth — фонд прискорення — разом із Syngenta оголосили про старт Radicle Protein Challenge.

Syngenta та Radicle спільно визначать дві компанії з новими рішеннями для підтримки майбутнього рослинних білків, які можуть включати в себе нові чи експериментальні джерела походження, або з технологіями трансформування рослинного білка, що вирішують проблеми рівня від його виробництва до відновлювального сільського господарства, та інвестують $1,25 млн, йдеться у повідомленні компанії.

«Radicle і Syngenta шукають підприємців, які представляють компанії всіх рівнів з усього світу для подання заявки на отримання інвестицій у розмірі $1,25 млн, щоб прискорити впровадження своїх технологій: $1 млн одержить переможець челенджу і $250 тис. — той, хто посяде 2-ге місце», — пояснюють у компанії.

Подати заявки можна до 29 травня 2020 року. Переможці отримають не тільки значні інвестиційні ресурси та індивідуальну програму зростання від компанії Radicle Growth, а й доступ до чималого досвіду в галузі сільського господарства компаній Radicle і Syngenta, зокрема, до глобальних агротехнічних мереж для просування своїх технологій.

«Інноваційні джерела рослинного білка набувають дедалі більшого значення через прискорений ріст населення. Ми раді співпрацювати з Radicle та підприємцями з усього світу з метою пришвидшення інноваційних процесів, і я з нетерпінням чекаю появи значної кількості креативних ідей. Нашою місією є допомога фермерам максимально ефективно використовувати наявні ресурси і вирощувати необхідні всім нам культури екологічно чистим і здоровим способом, що включає в себе забезпечення кращими продуктами, технологіями та агрономічними порадами», — зазначив головний виконавчий директор компанії Syngenta Ерік Фірвальд.

Після закінчення терміну подання заявок розпочнеться кількамісячна комплексна робота, за підсумками якої з числа претендентів будуть відібрані 4-6 фіналістів, що візьмуть участь у конкурсі захисту власних ідей (Pitch Day) цієї осені. Кожна компанія матиме можливість представити свій проєкт перед головуючими журі, серед яких буде Ерік Фірвальд, і саме воно в процесі обговорення обере двох переможців.

«Останні дані Gallup підтверджують, що майже чверть американців стали споживати м'яса менше, ніж будь-коли. Це збільшило попит на альтернативне сільське господарство порівняно з традиційними джерелами білка, зокрема рослинне й клітинне», — сказав керуючий партнер компанії Radicle Growth Кірк Хейні.

За його словами, багато компаній, що зосередили свою увагу на цьому напрямі, наполегливо працювали над планами, запуск яких передбачався в найближчому майбутньому. Однак отримати продукт, що задовольняє споживчий попит, — це лише половина результату, оскільки ціни також повинні бути відповідними.

«Ми з нетерпінням чекаємо появи в цьому сегменті компаній, які прагнуть зростати, і хочемо надати їм капітал, необхідний для подолання труднощів, пов'язаних із ростом цього сегмента і стрімким споживчим попитом», — додали в компанії.

Більше інформації про The Radicle Protein Challenge від Syngenta за посиланням


Для довідки: Radicle Growth — фонд прискорення, заснований у Сан-Дієго, який відбирає для інвестицій інноваційні стартапи в галузі агро і харчових технологій, гарантуючи при цьому, що потужні революційні технології повністю реалізують свій потенціал. Крім надання стартового капіталу, фонд створює сприятливі умови для активного зростання стратегів-новаторів у агросфері. Його платформа певною мірою є унікальною в галузі сільського господарства, заповнюючи величезну порожнечу на ринку шляхом виявлення найбільш інноваційних технологій та їх прискорення за допомогою цілої низки ініціатив зі створення вартості.

Syngenta — це одна з провідних аграрних компаній світу, яка допомагає безпечно годувати людство, піклуючись водночас про нашу планету. Наша мета — покращити екологічну та економічну стабільність, якість та безпеку сільського господарства, застосовуючи надбання науки світового рівня та інноваційні рішення для захисту рослин. Наші технології дозволяють мільйонам фермерів у всьому світі краще використовувати обмежені сільськогосподарські ресурси. 28 тис. людей у більш ніж 90 країнах світу працюють над тим, щоб вдосконалити вирощування сільськогосподарських культур. Завдяки партнерству, співпраці та Плану успішного зростання ми прагнемо покращити продуктивність сільського господарства, зберегти родючі землі від деградації, сприяти підвищенню біорозмаїття та відродженню сільських громад.