Пан Курчак виклав свою версію щодо ситуації зі штрафом АМКУ

08 січня 2019, 10:50 2784

Засновник агропромислової групи «Пан Курчак» Сергій Мартиняк набув 100% долі ТОВ «Агідель» згідно з діючим законодавством України.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, учасниками ТОВ «Агідель» до липня 2017 року були громадянин України Сергій Мартиняк та громадянин Польщі Януш Квєчєнь у рівних частках (по 50% статутного капіталу кожен учасник).

«В 2017 році громадянин Польщі Януш Квєчєнь заявив про свій намір вийти зі складу з учасників товариства, а Сергій Мартиняк відмовився від свого переважного права на придбання частки у розмірі 50%, що належала Янушу Квєчєню», — йдеться у повідомленні.

З метою виконання своїх зобов'язань перед громадянином іноземної держави, зазначену частку в липні 2017 року придбало ТОВ «Агідель». Набуття відбулось за експертною оцінкою, зазначають в компанії.

«З липня 2017 року по грудень 2018 року ТОВ «Агідель» не спромоглось продати частку іншим особам, у зв'язку відсутністю зацікавлених в придбанні такої частки осіб. Відповідно до статті 53 Закону України «Про господарські товариства», у разі придбання частки (її частини) учасника самим ТОВ, воно зобов'язане реалізувати її іншим учасникам або третім особам протягом строку, що не перевищує одного року, або зменшити свій статутний капітал відповідно до статті 52 цього Закону», — пояснюють у агропромисловій групі.

На виконання вищезазначених законодавчих норм, Сергій Мартиняк набув долю в розмірі 100% шляхом зменшення статутного капіталу ТОВ «Агідель» в грудні 2018 року, після отримання на це дозволу Антимонопольного Комітету України (копію такого рішення АМКУ можна знайти на сайті Антимонопольного Комітету України), додали у компанії.


Для довідки: раніше «Інтерфакс-Україна» поширив інформацію, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував засновника промислової групи «Пан Курчак», народного депутата Сергія Мартиняка на 170 тис. грн за придбання контролю над ТОВ «Агідель» (Волинська обл.) без дозволу відомства.

Агропромислова група «Пан Курчак» заснована в 2001 р. До її складу входять Західна аграрна компанія (вирощування зернових та технічних культур), «Агротехніка» (виробництво і реалізація комбікормів), «Агідель» і птахокомбінат «Губин» (вирощування курчат- бройлерів, виробництво м'яса птиці), «Віра-1» (вирощування свиней), «Нововолинський м'ясокомбінат» (переробка свинини).