Астарта реалізує другу чергу програми з оновлення техніки

21 березня 2021, 11:45 2899

Агропромхолдинг «Астарта» продовжує реалізацію другої черги п'ятирічної інвестиційної програми з оновлення агротехніки та впровадження інноваційних ІТ-інструментів агроменеджменту компанії AgriChain. 

Як говориться у повідомленні компанії, цього року вже законтрактовано 20 нових тракторів John Deere. 7 одиниць агрофірми «Астарти» вже отримали. Решта 13 будуть доставлені найближчим часом.

«Це трактори серії 8R John Deere потужністю 320-370 к.с. Телеметричні дані з кан-шини кожного задіяного у виробничому процесі трактора, консолідуються на відкритій платформі My John Deere, яка інтегрована з модулем управління виробничими процесами Agrichain Farm. Це дає можливість, в режимі реального часу, контролювати якість виконання технологічних операцій, використання ресурсів, динаміку об»єму робіт, простої та їх причини», — пояснюють в компанії.

Зазначається, що таким чином компанія отримує повний спектр інструментів та даних для ефективного управління агровиробництвом і прийняття обґрунтованих рішень. 

«Астарта» застосовує єдину інформаційну систему по управлінню агробізнесом AgriChain, тому можливість інтеграції наявних у новій техніці систем є однією з вирішальних умов, які впливали на прийняття рішення щодо моделі та виробника тракторів», — зазначив директор департаменту сільськогосподарського виробництва «Астарти» Вадим Скрипник. 

Минулого року компанія придбала 31 трактор John Deere. Таким чином, «Астрарта» експлуатуватиме вже 51 новий трактор. 


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).