A'SPIK Group побудує елеватор на Хмельниччині

01 лютого 2021, 09:13 2176

Група компаній A'SPIK Group має намір побудувати елеватор поруч із «Шепетівським цукровим заводом» (Хмельницька обл.).

Вже розроблено та виготовлено проектно-кошторисна документація на земельній ділянці поряд з цукроварнею, пишет «Північ Хмельниччина».

«Спорудження елеватора планується в 2 черги: перша дозволить запустити в роботу сушарку для зерна та дві ємності для зберігання до 3 тис. т кожна вже в цьому році. Наступного року буде розширено потужність для зберігання шляхом встановлення ще чотирьох аналогічних ємностей. Це дозволить створити до 50 нових робочих місць та збільшити надходження в бюджет громади, — розповідає перший заступник гендиректора A'SPIK Group Віталій Смілянець.

Привабливим аргументом для рішення стала й наявність потужного залізничного вузла в Шепетівці. Це дозволить в короткі терміни відвантажувати та відправляти зерно в різних напрямках.

Оформлення проектної документації планується завершити навесні та одразу ж приступити до будівельних робіт. Поки ж паралельно ведеться розгляд тендерних пропозицій щодо сушильного, транспортного та іншого обладнання для ефективної роботи елеватора.


Для довідки: A'SPIK group займається виробництвом цукру, вирощуванням цукрових буряків, зернової групи, сої, кукурудзи, а також тваринництвом. ТОВ «Староконстантіновсахар» і ПАТ «Шепетівський цукровий комбінат», що входять до групи, спеціалізуються на переробці цукрових буряків, виробництві цукру, патоки, гранульованого жому. Підприємства виробляють 5% загального державного обсягу цукру, що дозволило увійти в ТОП-5 найбільших виробників цукру. A'SPIK Group в липні 2020 р. завершив покупку ВАТ «Красилівський цукровий завод».