В Україні за проєкт з покращення здоров'я поля дають 50 тис. грн

10 квітня 2021, 08:00 4498

2 квітня стартував прийом заявок на всеукраїнський конкурс «Здоров’я поля» для студентів аграрних закладів освіти та молодих фахівців.

Про це повідомляє організатор конкурсу — онлайн-видання AgroPortal.ua.

N.B. Стартує всеукраїнський конкурс Здоров’я поля 

Учасники мають запропонувати ідеї та рішення для покращення здоров’я поля в новоствореному господарстві AgriLab Farming головного партнера конкурсу — компанії AgriLab — та мінімізації виробничих ризиків через впровадження ресурсоощадних технологій, агробіотехнологій та цифрових інструментів.

«Зміни клімату підштовхують сільськогосподарських товаровиробників по всьому світу адаптуватися до нових реалій господарювання та шукати нові підходи до ведення аграрного бізнесу. Онлайн-видання AgroPortal.ua пропонує учасникам платформу, на якій кожен має змогу заявити ідею та шляхи для її реалізації. А завдяки партнерам конкурсу — отримати фінансові та нематеріальні ресурси для подальшого розвитку», — зазначає керівниця онлайн-видання Алла Стрижеус.

За її словами, соціальні проєкти, у тому числі орієнтовані на молоде покоління, яке пов'язує майбутнє з аграрною сферою, є важливою складовою у роботі видання AgroPortal.ua. 

Переможець всеукраїнського конкурсу «Здоров’я поля» отримає 50 тис. грн на особистий розвиток та можливість реалізувати проєкт у господарстві головного партнера конкурсу — компанії AgriLab.

Як розповів СЕО компанії AgriLab Ярослав Бойко, підтримка освіти та науки — один із пріоритетних і стратегічно важливих напрямків діяльності компанії.

«Ми системно, реальними кроками та рішеннями працюємо над цим питанням: у 2017 році компанія інвестувала кошти у створення та відкриття в НУБіП лабораторії інновацій і заснувала навчальний проєкт AgriStart. Це дало поштовх до створення магістерської програми з точного землеробства — агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві. AgriLab співпрацює з американськими та канадськими науковими установами, і я бачив, як там організований освітній процес. Водночас в Україні університети випускають тисячі студентів, але агрокомпанії не можуть закрити свої кадрові потреби, а наукові дослідження часто не відповідають сьогоденню. Бізнес, освіта і наука мають працювати у партнерстві. У нас багато талановитої молоді, і наше завдання — підтримати її та заохотити розвиватися за фахом», — зазначає Ярослав Бойко. 

Фіналісти, які посядуть 2-ге та 3-тє місце, отримають планшети, а за 4-те та 5-те місце — будуть нагороджені цінними призами.

Конкурс також проходить за підтримки Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти України.

«Українські агрокомпанії роблять багато для підвищення ефективності використання земель, але часто забувають про екологію, родючість ґрунтів та збереження біосфери. Студенти та молодь загалом — це те покоління, яке буде працювати в майбутньому на агрониві, і саме вони повинні усвідомлювати і впроваджувати ідеї ефективного менеджменту поля та підвищення його здоров’я і прибутковості з найменшим навантаженням на навколишнє середовище», — зазначає директор Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти України Тетяна Іщенко.

Більше інформації та умови конкурсу тут


Хід проведення конкурсу «Здоров’я поля» та цікаві матеріали по впровадженню ресурсоощадних технологій, агробіотехнології та цифрових інструментах у Facebook спільноті конкурсу.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua