Українська курятина повернулась на ринок Японії

04 серпня 2021, 12:15 2246

Японія з 2 серпня зняла заборону на експорт м«яса птиці та яєць з України, яка вводилася в грудні минулого року у зв«язку з поширенням в Україні патогенного грипу птиці.

Відповідне рішення ухвалило Міністерство сільського господарства, лісництва та рибальства Японії, повідомляє Державна служба з питань безпечності харчових продукті та захисту споживачів.

Як зазначається, українська сторона детально поінформувала японських партнерів про  заходи з боротьби зі спалахами захворювання на грип птиці.

«Держпродспоживслужба спільно з МЗС провела дуже велику роботу по зняттю обмежень та відновленню експорту української продукції птахівництва. Раніше обмеження були скасовані Йорданією, Сінгапуром, Киргизстаном та іншими країнами», — розповіла голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

«Ми не лише створюємо нові можливості експорту для українських компаній, але і відновлюємо доступ на іноземні ринки, які з тих чи інших причин закривалися. Такі рішення про закриття зазвичай ухвалюються швидко, а на те, щоб переконати партнерів відкрити ринок заново, потрібні тривалі зусилля», — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.