Україна підтвердила право експорту молочної продукції до ЄС

19 травня 2021, 09:47 3657

Державна служба з питань безпечності харчових продукті і захисту споживачів отримала звіт про результати аудиту та пропозиції щодо подальшого експорту української продукції до Європейського Союзу.

Як говориться у повідомленні відомства, аудит Європейської Комісії з метою оцінки офіційного контролю над виробництвом та сертифікацією молока та молочних продуктів проводився з 1 по 12 березня 2021 р.

Серед українських підприємств, що мають право експорту до ЄС продукції для споживання людиною, є 25 виробників молока та молочної продукції. Для багатьох підприємств право експорту на ринок ЄС — це серйозна перевага й на інших ринках збуту, пояснюють у відомстві.

«Успішне проходження аудиту підтверджує дієвість системи державного контролю. Це щоденна якісна робота багатьох фахівців. Дуже важливим є не тільки розширення доступу української продукції на ринки ЄС, а й підтримання її високої якості», — зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.


Для довідки: у 2016 р. відбулося розширення доступу на ринки ЄС для продукції тваринного походження з України. Зокрема, у січні 2016 p. Україна одержала  дозвіл на експорт до ЄС молочної продукції. Починаючи з другого півріччя 2016 року 13 українських підприємств розпочали експорт молочної продукції до ЄС. Сьогодні кількість таких підприємств збільшилася до 25.