Україна обмежили ввезення свинини з Німеччини

11 вересня 2020, 14:26 2860

Головний державний ветеринарний інспектор України з 10 вересня 2020 р. запровадив обмеження на ввезення в Україну з Федеративної Республіки Німеччина сприйнятливих до АЧС тварин, генетичного матеріалу та продуктів від них (за винятком продуктів, що пройшли необхідну обробку, відповідно до вимог українського законодавства).

Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продукті в захисту споживачів.

«Відповідно до офіційної інформації Європейського Союзу (через систему нотифікації хвороб тварин — ADNS) 10 вересня 2020 р. на території Федеративної Республіки Німеччина (земля Бранденбург, Spree-Neisse) було зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней (АЧС) серед диких свиней. Це перший підтверджений випадок АЧС на території Німеччини», — йдеться у повідомленні.

В Держпродспожислужбі зазначають, що рішення про обмеження ухвалено враховуючи рекомендації Кодексу здоров«я наземних тварин Всесвітньої організації охорони здоров«я тварин (OIE) та законодавство України, з метою запобігання занесенню на територію України збудника вказаної хвороби.

«Просимо врахувати вказану інформацію підприємствами та господарствами, які планують здійснення імпорту живих свиней та продукції з них з Федеративної Республіки Німеччина в Україну», — підсумували у відомстві.