Шмигаль консультується, щоб створити фондовий ринок

25 вересня 2020, 09:17 3724

Уряд розпочав консультації зі спеціалістами щодо утворення фондового ринку в Україні.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, йдеться у повідомленні урядового поратлу.

«Переконаний, із залученням міжнародних експертів ми розвинемо цю тему та за рік вийдемо на створення фондового ринку», — сказав Денис Шмигаль.

Крім того очільник уряду зазначив, що програма «Доступні кредити «5-7-9%» буде продовжена на наступний рік у тому вигляді, у якому вона працює зараз.

«Програма довго набирала обертів. І зараз вона себе виправдовує. На зустрічах із бізнесом нас просять продовжити програму й для цього є об»єктивні причини. Багато хто лише у вересні отримав кредити, і мати їх на 2-3 місяці — беззмістовно. Відповідно, ми вже заклали гроші в проект Держбюджету за цим напрямком на 2021 рік. Бізнес зможе взяти кредити, як для інвестицій та розвитку, так і для рефінансування», — зазначив Глава Уряду.

Ще одним кроком для покращення інвестиційної привабливості України прем»єр-міністр назвав розроблення Національної економічної стратегії 2030.

«Ми формуємо візію та кроки, робимо аудит держави для того, щоб до кінця цього року сформувати першу в історії України десятилітню стратегію. Ми робитимемо це публічно із залученням асоціативних структур, експертів та представників бізнесу», — наголосив очільник Уряду.