Наприкінці травня аграрії отримають виплати за державними дотаціями

15 травня 2020, 09:00 3173

Бюрократичні процедури завершені, паспорт державної програми затверджений, і очікується, що виплати за Програмою «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» аграрії отримають у кінці травня, а за іншими програмами, як то «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств», кошти надійдуть уже в червні.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький під час онлайн-зустрічі «Очікувані новації державної аграрної політики», організованої асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з агенцією UCABevent.

«Бюрократичні процедури завершені, наступного тижня банки оновлять реєстри за новими формами. Ми очікуємо, що в останній тиждень травня кошти надійдуть на рахунки сільгоспвиробників», — зазначив Тарас Висоцький.

За його словами, також уже буде діяти цьогорічна програма з компенсації вартості сільськогосподарської техніки.

«Фактично банки подаватимуть реєстри за грудень 2019 року, січень-квітень 2020 року. Буде і компенсація, і виплати за цей рік. Далі зможемо рухатись у штатному режимі», — зазначив Тарас Висоцький.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua